Politiske vinnersaker i Groruddalen

Innspill til Oslo MDGs programutkast for 2023-2027

Naturkriseplan, bydelsbonde i hver bydel og restaurering av husmannsplassen “Enga” som portal inn i Østmarka

På et møte om byutvikling i regi av Oslo MDG nylig etterlyste jeg vinnersaker for Groruddalen. Saker som økte bompenger, Fornebubanen og Småhusplanen oppfattes som enten negative eller irrelevante for oss som bor i Groruddalen. Mange aktuelle Groruddalssaker har vært på den politiske agendaen i årtier, og foran hvert valg lover alle partier støtte og gjennomføring. Ved neste valg er det å “snu bunken” – lite har skjedd. Det har over tid skapt stor frustrasjon i dalen.

Groruddalen Miljøforum har gått ut med en liste spørsmål til alle de politiske partiene foran valget 2023: Miljøforumet utfordrer partiene på byutvikling før valgkampen tar til (groruddalen.no) Til disse sentrale samferdsels- og byutviklingssakene bør MDG – som de fleste partiene – kunne svare “JA TIL ALT”, slik at vi i valgkampen har en klar støtte fra partiet i møte med dalens velgere.

For egen del fikk jeg et spark bak til å formulere noen saker jeg tenker vil være vinnersaker i dalen, ikke minst når det gjelder velgere som tilhører grasrota i miljøbevegelsen, der jeg kommer fra og har en stor del av nettverket mitt. Resultatet ble – i fruktbar dialog med grønne venner i andre lokallag i ytre by – 3 forslag: et overordna om Oslos behov for en naturstrategi, et på bydelsnivå om styrking av urbant landbruk og et lokalt kinderegg av et prosjekt: husmannsplassen/andelsbruket “Enga” i Østmarka som portal inn i marka nordfra. Prosjektet trenger 4 mill til rehabilitering. Gevinstene er mange og ringvirkningene store.

Forslagene er beskrevet her og sendt inn til programkomiteen, med støtte fra alle lokallagene i Groruddalen, Nordstrand og Søndre Nordstrand. Nordre Aker støttet forslagene om bydelsbønder og Enga, men mente at det ikke var nødvendig med flere planer eller strategier, at dette er ivaretatt gjennom arbeidet med kommuneplanen. Spent på om firslagene blir tatt inn i programmet. Ny læring i påvirkningsprosesser dette😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *