Ombruk – et eksempel fra Ellingsrud

Nylig arrangerte Ellingsrud velforening sin årlige nærmiljøkonferanse. Temaet iår var frivillighet – i anledning Frivillighetens år 2022. Jeg var invitert til å holde et innlegg som lokal representant for Naturvernforbundet og Klimanettverk Ellingsrud. Nedenfor kan du se presentasjonen, som tar et tilbakeblikk på hva vi har holdt på med lokalt siden Klimanettverket ble dannet, via oppstart av lokallag av NNV i Groruddalen og påfølgende samarbeidsarrangementer, fram til dagens “post-korona restart”.

Forslaget for videre engasjement er å inspirere til ombruksaktiviteter. Det gjøres allerede i ulike former på Ellingsrud, som bokbyttehylla på Ellingsrudåsen tbanestasjon, flere bytte-kjøp-salg-gi bort-grupper på facebook, Barnas loppis på Bakås skole, kirkas nabolagsmarked våren 2022 som brukte Naturvernforbundets opplegg med plakater osv.

Høsten 2022 tok en gjeng blokktillitsvalgte i Pionerstien 8-10-12 i Frydenlund borettslag initiativ til “Piomarked” – et nabolagsmarked i forkant av komprimatorbilen. Den kommer to ganger i året og genererer mye kasting av fullt brukbare ting. Vi satte opp telt og bord og delte ut info i 3 blokker med vel 60 husstander der vi oppfordret til å sette brukbare ting i teltet. Det ga en trivelig møteplass for gode samtaler om gjenbruk og stor sirkulasjon av brukte ting. Og det inspirerte til videre utbredelse neste år! Les oppsummeringen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *