Sirkulærjul og julemirakler

Iår hadde vi bestemt at vi ikke ville gi leker til barnebarna. De har så mye at det flyter på rommene deres og tidligere julaftener har vært kaotiske med mengden gaver. Så det ble mest opplevelser og gjenbruksgaver herfra iår.

Hvordan det ble mottatt? Tja, det var litt forskjellig. Barnebarna fikk gavekort til kino og klatrepark, pluss klatreseler for å spare penger på slike opplevelser. Som tilleggspresang fikk de brukte puslespill (lagt en gang). De liker best dataspill og engangslego, og lurte på om de kunne bytte puslespillet. Men fikk da en oppfordring til å gi det videre hvis de ikke ville ha det.

Nytt av året var “sirkulærbok”: “Stargate” ble gitt til A for å gi videre til B og tilbake til giver C. Så får vi se hvor den havner innen neste jul. En fantastisk bok som fortjener å bli lest av mange! De voksne barna fikk “fiksepresanger” – som universalskrutrekker og Clas Ohlsons “First Aid Repair Kit”.

Vi besteforeldre syntes det var bra å slippe gavebonanzaen, men barnebarna syntes det var litt lite gaver. Er vi gledesdrepere, eller vil en mer behersket julegavetradisjon hjelpe på sikt for å få en mer nøktern holdning til jul og forbruk?

A propos jula og gaveflommen: som en del av tidligere nevnt skrivekurs laget jeg en historie om “Jesus, julenissen og jula”. Det er første gang jeg har sendt inn et bidrag til en skrivekonkurranse, morsomt at det ble tatt inn i Skriveakademiets antologi “Julemirakler” 2021. Her er den 100-204 Jesus, julenissen og jula AK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *