Ombrukslokale på Ellingsrud – fra pop-up til permanent tilbud?

Klimanettverk Ellingsrud er i sving igjen etter korona. Nå har vi fokus på ombruk og har begynt å tenke hvordan vi kan løfte en sak som ble fremmet allerede i 2018, da Ellingsrud søkte om områdeløft. Da kalte vi det “fiksekafe med arbeidstrening“. Ellingsrud fikk dessverre avslag på søknad om områdeløft. Siden da er Ellingsrudåsen senter blitt tømt for aktivitet. Trafikkskolen er nedlagt, blomsterbutikken er nedlagt, nylig ble grøntbutikken nedlagt og sist kom nedleggelsen av Mariannes pub & pizzeria. Her kommer det nye eiere, men de andre lokalene gaper tomme på senteret. Et forlatt senter tiltrekker seg problemer, det er et kjent tema.

Klimanettverk Ellingsrud har nå tatt tak i behovet for sosiale møteplasser på senteret, kombinert med ombruk som er et svært aktuelt tema for å få folk flest med på en omlegging av livsstilen til et mer nøkternt forbruk og mindre bruk og kast. I ei tid der mange i vårt nærområde har økte utgifter og vanskeligere for å klare seg, er det mer enn noengang behov for å dele, bytte og ta vare på det vi har. Det gjøres allerede endel lokalt, beskrevet i “Ombruk – et eksempel fra Ellingsrud“. Vi ønsker oss imidlertid et permanent ombrukslokale, der bruktmarked og lokale “fiksere” kan holde til.

Vi har nylig tatt et initiativ overfor Renholds- og gjenvinningsetaten med en beskrivelse av hvem vi er og hva vi ønsker. Svaret derfra var positivt til et møte før sommerferien om hvordan veien videre kan se ut for å få dette til. Det må jobbes opp mot bydelen, Oslo kommune og OBOS. Bildet under viser ett av de tomme lokalene, som vi skal få låne av OBOS til et pop-up ombrukslokale på årets Ellingsruddag lørdag 10. juni. Hit har vi invitert Lindeberglokalet og Trosterud mini-gjenbruksstasjon til å lage gjenbruksmarked, vi får inn lokale kreative “fiksere” til omsøm, og vil ha et klesbyttehjørne. Fokus under Ellingsruddagene vil iår være OMBRUK – REPARASJON – GJENVINNING. Vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *