Intergenerasjonalitet – eller hvor henger Oslos Jagger?

Nazneen Khan-Østrem har en kommentar i Aftenposten søndag 22. mai. Hun etterlyser uteliv med plass til alle generasjoner og lanserer et nytt begrep: intergenerasjonalitet (sitat byplanlegger Tina Lam i Arkitektnytt).

Godt poeng!

– Eldre er langt fra en homogen gruppe, skriver Nazneen. – Hvor henger Oslos Jagger? spør hun.

Jeg har ikke tenkt over om det er steder jeg ikke kan gå lenger pga grått hår. Det er jo så mange steder å velge mellom. Det jeg kan kjenne igjen, er behovet for lyddemping så det går an å snakke sammen.

– Det skader ikke å være de grå bevisst, sier Nazneen. Hun refererer også til Aristoteles, som skal ha sagt: – En by er sammensatt av forskjellige typer mennesker; like mennesker kan ikke få en by til å eksistere.

Det jeg savner er et sted å gå ut i bydelen. Som er ok for unge og gamle. Hvor ikke de som drikker seg brisne tidlig ettermiddag har tatt fullt eierskap. Og hvor det går an å ta et glass og en matbit i hyggelige omgivelser. Det finnes ikke i vår bydel. Hvis vi etterhvert skal slutte å reise med fly hele tiden, kanskje vi kan starte med å lage litt mer syden her – i nabolaget?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *