Pia og psyken

Jeg er blitt veldig glad i podcaster. Fant denne på min vei: https://podtail.com/no/podcast/pia-og-psyken/ Den presenteres slik: “Et dypdykk inn i menneskers psyke med programleder Pia Pedersen og huspsykologene Magnus Johan Engen og Simen Fjellstad Holm.” Verdt å sjekke ut!

– Alle har en psyke. Jeg vil snakke om det, sier Pia Pedersen. Hun har selv diagnosen bipolar, men det begrenser henne ikke synderlig å dømme etter programmene jeg har hørt på så langt. Snarere tvert imot. Hun framstår med stor innsikt og gode spørsmål som kan angå alle.

Sist var temaet hvordan forholde seg til alvorlig sykdom og det å skulle dø. Trine som har en kreftdiagnose forteller om at hun er forundret over at det i liten grad snakkes om døden på sykehuset. Sykepleier Lucia sier at hun gjerne snakker om det – men i såfall på initiativ fra pasientene. Huspsykologen lurer på om vi i vårt sekulære samfunn har mistet en åpning til å nærme oss dette temaet. Temaet er tatt opp i et tidligere blogginnlegg: “Hvorfor snakker vi ikke mer om døden?”

Mange temaer

Pia har holdt på med sine intervjuer i fire år, og temaene er mange:
– Om det absurde skillet av kropp og sinn.
– Om beslutninger.
– Om kjærlighet og sånn.
– Om pust, søvn og mørke.
– Om mor.
– Om å være distre.
– Om bedrøvelse og depresjon.

For å nevne noen. Hun er humoristisk og har snert, Pia. Unn deg en god stund med Pia på øret! Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *