Fersk rapport om pårørende

Rebekka har tidligere delt sine erfaringer som pårørende. Hjemmet ble brått et “pre- og posthospital” da ektefellen fikk alvorlig kreft og ble operert. Jeg har i samråd med henne og mannen formidlet blogginnlegget videre til Pasientombudet. Det å løfte personlige historier til et mer generelt nivå er også en måte å bruke denne bloggen på.

Ny pårørendestrategi

Igår la min facebookvenn Lene Dieserud ut en sak om årets pårørendeundersøkelse, som denne uka ble lagt fram av Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). Sammen med Sara Thorvik Andersson i Opinion har hun utarbeidet undersøkelsen, som er et ledd i oppfølging av pårørendestrategien «Vi – de pårørende». Hun skriver:

“Strategien inneholder en rekke tiltak og innsatsområder som skal bidra til at pårørende og personer med store omsorgsoppgaver kan leve gode liv. Undersøkelsen tar utgangspunkt i pårørende til de som er beskrevet som særlig sårbare i Nasjonal helse- og sykehusplan og pårørendestrategien. Dette er pårørende til barn og unge, personer med alvorlige psykiske lidelser og rusproblemer, personer med flere kroniske lidelser og skrøpelige eldre.”

Rapporten og avisoppslag

Du kan lese mer om rapporten i Helsedirektoratets nyhetssak her
Opinions rapport finnes her
Aftenpostens sak om rapporten kan leses her (kun for abonnenter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *