Vondter!

Plutselig dukker det opp en ny, ukjent smerte. Hvor kom den fra? Disse små og større overraskelsene kommer oftere. For egen del har det vært mye sener og ledd, hele regla “hode, skulder, kne og tå”.

En stund lurte jeg på om det kunne være en bakenforliggende årsak, og det dukket opp en plakat fra en ernæringsfysiolog som “snakket” til meg. Husker ikke lenger hva hun kalte terapien, eller kuren, men det innebar en ganske svær omlegging av kosten. Jeg prøvde noen måneder, men merket ingen forskjell, bortsett fra mer arbeid og mere utgifter.

Tilslutt oppsøkte jeg en fysikalskmedisiner på NIMI som jeg hadde vært hos før med min daværende mest plagsomme kroppsdel, frozen shoulder. Han så på meg og sa: “Det er vel helst alderen.” Akkurat. Det var det ja.

Gikk tilbake til gode Roede, så slipper jeg overvekt iallfall😉 Lever bra med det, pluss et egenkomponert program med øvelser som inneholder endel tøying og litt styrke og balanse, som daglig dose i tillegg til turer i skauen. Det får være godt nok!

2 hendelser på “Vondter!”

  1. For et flott initiativ! Vi/jeg har jo aldri blitt eldre før, så det er fint å normalisere det som er normalt, og kunne møte og glede seg over det som kommer også.
    Jeg har begynt å tenke at en Helsestasjon for eldre kunne vært noe. Her kunne man gått med mindre og større plager, avlastet fastlegen for det som kommer med alderen og turt å gå med det som kan og bør gjøres noe med.
    Men bloggen din ser ut til å møte dette på en strålende måte 🙂

    1. Hei Rebekka. Takk for en hyggelig respons! Jeg tenker det er mye vi kan gjøre for å fokusere på det som er bra i eldre år, inspirere hverandre og takle utfordringer ettersom de kommer. Nysgjerrighet er en ok innstilling
      Det er en god ide med Helsestasjon eller lignende for eldre, og avlastning av fastleger trengs i disse tider. Nå finnes det jo både seniorsentre, frisklivssentraler og frivilligsentraler – og det ligger masse info på Oslo kommunes side som skal hjelpe folk å finne fram til de tilbudene som er. Men man må jo vite at de er der. Har lagt ut noen lenker nå. Bra innspill! Beste hilsen Astrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *