Bibliotekarer som gode hjelpere

Ringte til kompetansesenteret “Aldring og helse” sin bibliotektjeneste. Bibliotekarer er et funn når man trenger veivisere inn i kunnskapens verden! Hun sendte kort tid etter lenker til interessante artikler og miljøer – og skal sende et par bøker.
Lenkene deler jeg her: Gode historier fra levd liv var sterke og rørende å lese.
Aldringsfestivalen “Siste kapittel”internasjonalt fagseminar og en tverrkunstnerisk festival fant sted i Bergen sist sommer. Innleggene er presentert i kortversjon på nettsiden. Blir det flere slike kunne jeg virkelig tenke meg å være med. De har også en facebookside som heter “Siste kapittel”, som kan være interessant å følge med på.

En artikkel handlet om hvordan alderisme påvirker oppfatningen av egen aldring under koronaepidemien. Min opplevelse er at eldre har vært svært godt hensyntatt, har ikke oppfattet diskriminerende holdninger mot eldre under pandemien – snarere tvert imot har jeg tenkt at hensyn til oss eldre kanskje har vært for sterkt prioritert i forhold til andre grupper. Synspunkter?

Sissel Gran har skrevet boka “Aldringsmeditasjoner”, Linn Heidi Lunde “Myter om aldring”. Disse får jeg snart i posten. Snakk om service! Tusen takk til bibliotekar Vigdis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *