Små tips til bedre helse!

Inspirert! Hørte på et par snutter av tidligere nevnte Michael Mosleys tips til noe som enkelt kan gjøres for å bedre helsa. Jeg sitter mye mer nå enn da jeg jobbet – og han anbefaler å reise seg og STÅ 2-3 minutter hver time. Det sier forskningen at påvirker både blodtrykk og blodsukker, og bare tyngdekraften i stående stilling gjør godt for skjelettet. Så hver hele time idag har jeg reist meg og gått litt rundt – og et par ganger satt på musikk og danset litt :=)

I en annen episode snakker han om “trenings-snacks” på 10 minutter 3 ganger daglig – at det faktisk gir bedre effekt enn en sammenhengende økt på 30 minutter. Dette skal da sannelig legges inn i min daglige rutine. Jeg liker det enkle :=)

Hør flere på podcasten hans “Just one thing” – der får du både forskningsdata og intervju med forsøkspersoner på snaue 15 minutter i hver episode.

2 hendelser på “Små tips til bedre helse!”

  1. Så artig at du også hører på Michael Mosley. Hans program “Eat, Fast and Live Longer With Michael Mosley” hadde jeg stor glede av. Her la han grunnlaget for det som etterhvert er blitt en trend med 5 – 2 dietten. Han gjør ting på en måte ganske enkelt, samtidig som han undersøker mye og kommer med forskningsbaserte konklusjoner.
    Skal høre mer på podcastene du anbefaler.

    1. Ja, vi “fant” han for flere år siden og likte nettopp kombinasjonen enkelt og godt forskningsbasert. Brukte 5:2 dels for sunnhet, dels vektreduksjon noen måneder og deretter 6:1 ganske lenge. Kjentes godt med en fastedag etter helgen, som “renhold” av kroppen. Følger den ikke nå, men oppdaget disse små tipsene, og de er veldig bra! Så enkelt at det koster lite annet enn å bestemme seg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *